Pakistan'da eski Başbakan Navaz Şerif ülkeye döndü

Pakistan'da eski Başbakan Navaz Şerif ülkeye döndü

Pakistan'da eski Başbakan Navaz Şerif sürgünde olduğu İngiltere'den Pakistan'a geri döndü.

Pakistan’da daha önce üç kez başbakanlık yapan Nevaz Şerif’in, Londra’daki 4 senelik sürgün hayatına son vererek bugün ülkesine döndü.

Pakistan siyasetinde etkili olan ordunun, siyaset yasağı bulunan Şerif'in temyiz yolu ile beraat ettikten sonra seçimde yarışmasına engel olmayacağı belirtiliyor.

Şerif'e karşı seçimi kazanan eski Başbakan İmran Han güven oylamasıyla düşürülmüş, uzmanlar oylamada ordunun etkili olduğunu öne sürmüştü.  

Ülkesine dönen Şerif, genel seçimlere üç ay kala partisinin kampanyasına liderlik yapacak.

73 yaşındaki siyasetçinin, partisi ve medya kuruluşlarından yaklaşık 194 kişiyi taşıyan kiralık bir uçakla Dubai'den ülkeye gelişinin hemen ardından doğum yeri Lahor'da Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisi’nin (PML-N) mitingine katılıp halka hitap edecek.

Pakistan’da yargılandığı 2 yolsuzluk davasında mahkeme tarafından 19 Ekim’de hakkındaki gözaltı kararının askıya alınması ve kendisine geçici kefalet hakkı tanınmasının ardından 2019'dan bu yana Londra'da bulunan Şerif’in ülkeye dönmesinin önü açılmıştı.

Şerif hakkında verilin hapis cezası yüzünden seçimlere katılması yasak. Ancak parti yetkilileri Şerif’in avukatlarının mahkumiyete itiraz edip, eski başbakanın seçime katılabilmesi için temyiz mahkemesine başvuracaklarını belirtiyor.

Kaynak: Euronews

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.