Paris'teki bıçaklı saldırıda bir Alman turist öldü

Paris'teki bıçaklı saldırıda bir Alman turist öldü

Saldırganın 25 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğu açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te psikiyatrik tedavi gördüğünü belirtilen bir kişi tarafından gerçekleştirilen saldırıda 24 yaşındaki bir Alman turist öldürüldü, iki kişi de yaralandı.

Eyfel Kulesi yakınlarındaki olayda, şüpheli önce bir köprü üzerinde bıçakla Alman bir çifte saldırdı. Polis, sırtından ve omzundan bıçaklanan Filipinler doğumlu adamın ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Kadın ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Ardından Sen Nehri'nin kuzey yakasına geçen şüpheli, burada da çekiçle iki kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından şok tabancası kullanılarak gözaltına alındı.

Saldırganın 25 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğu açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, saldırganın gözaltına alındıktan sonra, Afganistan ve Filistin topraklarında Müslümanların ölmesinden duyduğu acıyı ifade ettiği ve Fransa'nın bir suç ortağı olduğunu öne sürdüğünü söyledi.

Fransız bakan, daha önce de bir saldırı planı nedeniyle dört yıl cezaevinde yatan bu kişinin 2020'de hapisten çıktığını belirtti. Darmanin, güvenlik birimlerinin gözetimi altındaki şahsın psikiyatrik tedavi gördüğünü aktardı.

Kaynak: DW Türkçe

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.