Pompeo: Tüm Arap ülkelerinin İsrail ile anlaşmasını umut ediyorum

Pompeo: Tüm Arap ülkelerinin İsrail ile anlaşmasını umut ediyorum

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tüm Arap ülkelerinin İsrail ile anlaşmaya varmasını umut ettiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından diğer Arap ülkelerinin de İsrail ile diplomatik ilişkileri normalleştirmek için anlaşmaya varmasını umut ettiğini söyledi.

Pompeo, İsrail ile BAE arasında varılan normalleşme anlaşmasının ardından bölgeye yaptığı ziyaretin ilk durağı olan Kudüs’e geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Pompeo, “Ben diğer Arap ülkelerinin de buna katılacağını göreceğimizden umutluyum. Onların İsrail devletini tanımaları ve onunla çalışmaları, sadece Ortadoğu’da istikrarı artırmayacak, bölgedeki insanların, yaşadıkları ülkelerdeki yaşamlarının iyileşmesine olanak sağlayacak.” dedi.

Pompeo, İsrail’in ardından Sudan, BAE, Bahreyn’e gidecek. Ziyaret sırasında Pompeo'ya ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien da eşlik ediyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.