Putin'den Kazakistan açıklaması: Bölgede devrimlere izin vermeyeceğiz

Putin'den Kazakistan açıklaması: Bölgede devrimlere izin vermeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kazakistan’ın "uluslararası terörizmin" hedefi haline geldiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kazakistan’ın "uluslararası terörizmin" hedefi haline geldiğini söyledi. Ülkedeki huzursuzlukların iç ve dış güçler tarafından istismar edildiğini belirten Putin Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün bölgenin istikrarsızlaştırılmasına ve "renkli devrimlere" izin vermeyeceğini belirtti.

Öte yandan geçen hafta şiddetli protesto gösterilerine sahne olan Kazakistan'da gözaltına alınanların sayısı yaklaşık 8 bin olarak açıklandı.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı internet sayfasından "10 Ocak itibarı ile 7 bin 939 kişi gözaltına alınmıştır" açıklamasını yaptı. Ülkede durumun Pazartesi itibarı ile normale döndüğü belirtiliyor. Çarşamba gününden bu yana internet bağlantısı yapılamayan başkent Almatı'da yerli ve yabancı web sayfalarına erişim Pazartesi sabahından itibaren yeniden mümkün hale geldi. Fransız haber ajansı AFP de kentte toplu ulaşımın normal bir biçimde yapıldığını geçti.

Kaynak: DW Türkçe

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.