Refah işgali önce İsrail ile Mısır arasında 'gizli görüşme'

Refah işgali önce İsrail ile Mısır arasında 'gizli görüşme'

İsrail ile Mısır yönetiminin Refah'a yönelik askeri işgal öncesi gizli bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail ile Mısır arasında Refah'a yönelik saldırı konusunda üst düzey bir görüşme gerçekleştirildi.

Üst düzey İsrailli istihbarat yetkilileri ve askeri yetkililer Çarşamba günü başkent Kahire'ye gitti. Burada taraflar arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Axios'un haberine göre İsrail iç güvenlik teşkilatı Shin Bet'in başkanı Ronan Bar ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Mısır istihbarat servisi başkanı Abbas Kamil ve Mısır Genelkurmay Başkanı Usame Askar ile bir araya geldi.

İsrailli ve Mısırlı yetkililer arasındaki görüşme, İsrail'in Refah'a yönelik saldırıya devam edeceğini duyurduğu bir döneme denk geldi.

Mısır'ın Refah'ın işgalinin Filistinli mülteci akınına yol açmasından endişe ettiği biliniyor.

Mısır, böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde İsrail ile ilişkilerin kopabileceğini ve iki ülke arasında 1979 yılında imzalanan barış anlaşmasının tehlikeye girebileceğini belirtiyor.

İsrail ise Refah'a saldırı başlatmadan önce Mısır'la koordinasyonun çok önemli olduğunu savunuyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrailli bir yetkili "Herkes Netanyahu'nun sivil halkın Refah'tan tahliyesine başlanması için vereceği talimatı bekliyor. Talimat masasında duruyor. Konuyu hem Amerikalılar hem de Mısırlılarla çözmesi gerekiyor." dedi.

Çarşamba günü Kahire'de yapılan gizli toplantının ana nedeninin bu olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum