Rus Savunma Bakanı, Kuzey Kore'de balistik füze sistemlerini inceledi

Rus Savunma Bakanı, Kuzey Kore'de balistik füze sistemlerini inceledi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kuzey Kore ziyaretinde Devlet Başkanı Kim Jong Un ile birlikte bu ülkenin silahlarını inceledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte bir savunma sanayi fuarında yeni üretilen silahları ve askeri ekipmanları inceledi.

Şoygu, "Zafer Bayramı" günü kutlamaları sebebiyle Kuzey Kore'ye bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana savunma bakanlığı düzeyinde Kuzey Kore'ye ilk ziyareti gerçekleştiren Şoygu, çarşamba günü Kim Jong Un ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yasaklanmış balistik füzeleri de inceledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin nükleer kapasiteli balistik füzeni yasaklanmasına dair aldığı kararın oylamasında Rusya ve Çin de lehte oy kullanmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya Savunma Bakanı Şoygu liderliğinde askeri bir heyeti ülkeye gönderdiği için Rus lider Vladimir Putin'e teşekkürlerini iletirken söz konusu ziyaretin Kuzey Kore ile Rusya arasındaki stratejik ve geleneksel ilişkileri derinleştirdiğini söyledi.

Kim, Rus ordusu ve halkının güçlü bir ülke inşa etme mücadelesinde büyük başarılar elde edeceğine inandığını dile getirdi.

Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun Nam ise ülkesinin Rusya'nın "adalet savaşını" ve egemenliğini korumasını tamamen desteklediği görüşünü dile getirdi.

Analistlere göre, Şoygu'nun Kuzey Kore'nin nükleer kapasiteli balistik füzeleri dahil silah ve askeri ekipmanlarını incelemesinin Rusya'nın Kuzey Kore'nin nükleer programını kabul ettiği anlamına geliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.