Rus ve Çinli yetkililer Kuzey Kore'de

Rus ve Çinli yetkililer Kuzey Kore'de

Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Çinli yetkililer, Kuzey Kore devlet yetkilileriyle görüşmek üzere Pyongyang'a ulaştı.

Kuzey Kore, koronavirüs pandemisi sebebiyle sınırlarını kapatmasından 3 yıl sonra sınırlarını Çin ve Rusya'ya yeniden açtı.

Çinli ve Rus heyetler, "Zafer Bayramı" günü kutlamalarına katılmak üzere dün gece saatlerinde Kuzey Kore'ye gitti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyetin yanı sıra Çin Komünist Partisi Politbüro üyesi Li Hongzhong'un da aralarında bulunduğu Çinli yetkililer Kuzey Kore'de askeri geçit törenine katılacak.

Şoygu, Kuzey Koreli mevkidaşı Kang Sun Nam ve Rusya'nın Pyongyang Büyükelçisi Alexander Matsegora tarafından havaalanında karşılandı.

Uzmanlara göre Çinli ve Rus heyetlerin Kuzey Kore ziyareti, taraflar arasında uzun süredir durmuş olan diplomatik ziyaretlerin yeniden başlamasını sağlayabilir.

Bölgeyi analiz eden web sitesi Sino-NK'da Kore-Rusya ilişkileri uzmanı olarak görev alan Anthony Rinna konu hakkında "Kuzey Kore'nin her iki ülkeden de heyetler davet etmesi, Pyongyang'ın Batı'ya karşı pozisyon almaya vites yükselterek hazırlandığı, ancak hem Çin hem de Rusya ile nispeten dengeli ilişkiler sürdürmesi gerektiğini düşündüğü bir tarihin tekerrür etmesi vakası gibi görünüyor." diye konuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.