Rusya Çin'den kamikaze drone almaya hazırlanıyor

Rusya Çin'den kamikaze drone almaya hazırlanıyor

Rusya'nın kamikaze dronlarını teslim almak üzere Çin merkezli bir firmayla görüşmeler içerisinde olduğu aktarılıyor.

Rusya'nın kamikaze drone teslim almak üzere Çin'le görüşmelerde bulunduğu iddia ediliyor.

Der Spiegel'in haberine göre, Rus ordu makamları, Çinli drone üreticisi Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology ile kamikaze dronarın seri imalatı konusunda görüşmeler gerçekleştiriyor.

Çinli şirketin Rusya Savunma Bakanlığına nisan ayına kadar teslim etmeden önce 100 adet ZT-180 üretimi ve testi hususunda anlaştığı belirtilirken askeri uzmanlar, söz konusu kamikaze dronların 35 ila 50 kilogram savaş başlığı taşıyabileceğini düşünüyor.

Bingo'nun daha sonra kamikaze dronların üretimi konusundaki teknik bilgileri ve bileşenleri Rusya'ya sağlayacağı, böylece Rusya'nın kendi başına bir ayda yaklaşık olarak 100 drone üretebileceği aktarılıyor.

Habere göre, Çin'in Rusya'ya tedarik edeceği dronların İran menşeli Şahid-136 kamikaze dronelarına benzerlik gösterebileceği düşünülüyor. Rus ordusu İran'dan tedarik ettiği öne sürülen Şahid-136 kamikaze dronelarını Ukrayna hedeflerini vurmak için daha önce kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz haftalarda Çin'in Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere silah ve mühimmat sağlamayı değerlendirdiğini ve bu durumu endişeyle karşıladıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.