Rusya Kırım'da Hizb-ut Tahrir'e karşı 'rehabilitasyon merkezi' açacak

Rusya Kırım'da Hizb-ut Tahrir'e karşı 'rehabilitasyon merkezi' açacak

Kırım'da Hizb-ut Tahrir'in etkisinde kalanların 'rehabilitasyonu' için bir merkez açılacağı ifade edildi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekili Ruslan Balbek, "Kırım'da Hizb-ut Tahrir etkisinde kalanların rehabilitasyonu için bir merkez açacaklarını" söyledi.

Sputnik'in haberine göre Balbek "Aşırıcı dini grupların tuzağına düşenlerin kurtarılması için müftülük bünyesinde Hizb-ut Tahtir terör örgütünün aşırıcı ideolojisi etkisinde kalanlara yönelik bir rehabilitasyon merkezi açılacak" şeklinde konuştu.

Balbek'e göre, "Kırım Müftülüğü, psikologlarla birlikte rehabilitasyon için özel program oluşturma çalışmalarına başladı."

Balbek "Aşırıcılık ve öğretileri, yalnızca silah gücüyle değil, ayrıca ruhsal bir terbiye ile ortadan kaldırılmalı. Aşırıcı örgütler Rusya'da gizlice faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Gençliğin çoğu yasalara uysa da, aşırıcı grupların etkisinde kalanlar da var" dedi.

Balbek "İçten bir şekilde pişmanlık duyan ve aşırıcı dini gruplarla bağlarını koparanların düzelmeleri için yolları açılacak. Hata yapıp kötü bir grup arasına karışan bir insana hapis cezası almadan kendini düzeltme fırsatı verilmesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kırım'da Mart ayı sonunda Hizb-ut Tahrir üyesi 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Hizb-ut Tahrir Rusya'da yasaklı bir organizasyon konumunda.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.