Rusya Mali'deki askeri cuntaya yardım sağlamaya devam edecek

Rusya Mali'deki askeri cuntaya yardım sağlamaya devam edecek

Rus yetkililer, Mali'deki askeri cunta yönetimine yardım sağlamaya devam edeceklerini duyurdu.

(Fotoğraf: Kremlin)

Rusya, Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in ölümünün ardından Mali'ye yardım sağlamayı sürdüreceğini teyit etti.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Birinci Yardımcısı Dmitry Polyansky, ülkesinin Mali'ye kapsamlı yardım sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Polyansky pazartesi günü BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya ile Mali arasındaki iş birliğinin bazı Batılı ülkeleri rahatsız ettiğine dair daha fazla kanıt elde ettiklerini belirtti.

Batılı ülkelerin Mali'deki yaşananlara dair çifte standartları terk etmeye hazır olmadığı görüşünü dile getiren Polyansky, "Elbette bu ülkeler, Malili yetkililerin güvenliği sağlama ve terörle mücadele çabalarını karalama arayışı yerine Malili yetkililere yardım edebilirlerdi." ifadelerini kullandı.

"Ancak ne yazık ki, bu ülkeler eşit ve saygılı bir temel üzerinde 'küresel Güney' ülkeleriyle iş birliği yapmaktan acizler." diye konuşan Polyansky, "Rusya'nın kendi açısından Mali ve diğer Afrika ülkelerine ikili, eşit ve ortak saygı temelinde yardım sağlamayı teklif etmeye devam edeceğini" söyledi.

Rusya, cihat yanlısı gruplara karşı Mali'ye askeri ve güvenlik yardımı sağlıyor. Öte yandan Wagner'in de Mali'deki askeri cunta yönetimiyle ortak operasyonlar yürüttüğü biliniyor.

Rusya ve cunta ülkede sivillere karşı katliamlar gerçekleştirmekle de suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.