Rusya Moskova saldırısı sonrasında okları Ukrayna'ya çevirdi

Rusya Moskova saldırısı sonrasında okları Ukrayna'ya çevirdi

Rus yetkililerin Moskova saldırısı sonrasındaki açıklamalarında eleştirilerin tamamı Ukrayna'ya yöneltildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırının yankıları sürüyor.

Saldırı sonrasında Rus yetkililerin tamamının Ukrayna'yı işaret etmesi dikkat çekiyor.

Rusya, saldırıyı düzenleyen kişilerin Ukrayna'ya kaçarken yakalandığını öne sürmüş, söz konusu açıklama bölgede gerginliği artırmıştı.

Bunun ardından birçok Rus yetkili de Ukrayna'yı suçlayan açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova "Ukrayna, Batı'nın eliyle 10 yıldır terörizmin yayıldığı bir merkeze dönüşüyor. Teröristler saldırıdan sonra oradan kaçmaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Andrei Kartapolov ise yaptığı açıklamada "Ukrayna ve destekçileri terör saldırısının ana aktörleri olabilirler. Ukrayna'nın terör saldırısına karıştığına dair bilgiler doğrulanırsa, savaş alanında net bir cevap verilmelidir." şeklinde konuştu.

Rus siyasetçi Alexey Chepa da Ukrayna'yı suçlayanlar arasındaydı. Chepa "Bu tür olayların hepsi Ukrayna ile bağlantılıdır. Ukrayna ve destekçileri terörist saldırının ana çıkar sahipleridir. Şimdi Ukrayna'daki özel operasyon daha hızlı sona erecektir." dedi.

Saldırı sonrasında Rusya'nın resmi tavrını yansıtacak açıklamanın ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılması bekleniyor.

Putin'in açıklamalarının ardından Rusya'nın saldırıya vereceği karşılığın netleşeceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.