Rusya NATO'ya katılan Finlandiya'nın sınırına asker yığacak

Rusya NATO'ya katılan Finlandiya'nın sınırına asker yığacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'ya katılan Finlandiya'nın sınırına ilave asker konuşlandıracaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü yayınlanan açıklamalarında Finlandiya ve İsveç'in NATO 'ya girmesinin "anlamsız bir adım" olduğunu savundu.

Putin, Finlandiya'nın ittifaka katılmasının ardından Rusya'nın Finlandiya sınırına asker ve imha sistemleri konuşlandıracağını söyledi.

Rusya'nın RIA devlet haber ajansı ve Rossiay-1 devlet televizyonuna geniş kapsamlı bir mülakat veren Putin şu ifadeleri kullandı:

"Bu Finlandiya ve İsveç için kendi ulusal çıkarlarını sağlamak açısından kesinlikle anlamsız bir adım. Finlandiya sınırında birliklerimiz yoktu, şimdi orada olacaklar. Orada yıkım sistemleri yoktu, şimdi ortaya çıkacaklar."

Putin açıklamalarında ayrıca nükleer silah kullanımına ilişkin de konuştu.

Rus lider, egemenliğinin tehdit edilmesi halinde Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya'nın nükleer bir savaşa askeri ve teknik açıdan hazır olduğunu kaydeden Putin, "Silahlar onları kullanmak için vardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.