Rusya: Polonya'da konuşlandırılmaları halinde NATO nükleer silahlarını hedef alacağız

Rusya: Polonya'da konuşlandırılmaları halinde NATO nükleer silahlarını hedef alacağız

Moskova'nın Varşova'nın bu konuyu nasıl ele aldığını yakından izlediğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov Perşembe günü yaptığı açıklamada, Polonya topraklarında kalıcı olarak bulunması halinde NATO nükleer tesislerinin Rusya için askeri bir hedef haline geleceği uyarısında bulundu.

Ryabkov Rus TASS haber ajansına verdiği bir mülakatta, "NATO'nun ortak nükleer misyonları uygulamasının genişletilmesi - bu ülke kim olursa olsun ya da halihazırda bu uygulamaya katılan ülkelere katılabilecek ülkeler kim olursa olsun - tamamen istikrarı bozucu niteliktedir. Ve aslında tehdit edicidir” dedi.

Ryabkov, NATO ülkelerinin Rusya sınırları yakınında ortak nükleer görevler üstlenme yaklaşımının güvenlik tehditlerini arttırdığını söyledi.

Ryabkov, "Varşova'daki öfkeli kişiler tarafından hararetle tartışılan daimi konuşlandırmadan bahsetmiyorum bile. Bu nedenle, Polonya'da ve ötesinde kendi nedenleriyle böyle bir planı heyecanla tartışan tüm politikacılar şunu anlamalıdır: Bu yöndeki değişimler Polonya'nın güvenliğine katkıda bulunmayacak, ancak ilgili tesisler kesinlikle bir hedef haline gelecektir. Askeri planlamamızda ön planda olacaklar" dedi.

Ryabkov NATO nükleer tesislerinin Polonya'da konuşlandırılmasıyla ilgili devam eden tartışmayı "gelişmekte olan bir hikaye" olarak nitelendirdi.

Moskova'nın Varşova'nın bu konuyu nasıl ele aldığını yakından izlediğini söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Pazartesi günü Fakt gazetesine verdiği mülakatta, Polonyalı yetkililerin NATO'nun nükleer paylaşım düzenlemeleri çerçevesinde Polonya'da nükleer silah konuşlandırma olasılığını ABD ile defalarca görüştüğünü ve gerekirse buna hazır olduklarını ifade ettiğini belirtti

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.