Rusya: Türkiye'nin Ukrayna'ya silah tedariki olumsuz sonuçlar doğurabilir

Rusya: Türkiye'nin Ukrayna'ya silah tedariki olumsuz sonuçlar doğurabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya silah tedarikinin devam etmesinin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmede, Ukrayna'ya yönelik silah tedarik sürecinin devam etmesinin yıkıcı sonuçlar doğuracağını söyledi.

Sergey Lavrov, dün Hakan Fidan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından ikilinin gerçekleştirdiği görüşme hakkında yapılan açıklamada "Ankara'nın dikkati, Kiev rejimine silah tedarikine devam edilmesi yönündeki sürecin yıkıcı yönüne çekildi. Bu tür adımların sadece olumsuz sonuçlara yol açabileceği vurgulandı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracının yanı sıra BMC Kirpi zırhlı aracı, TRLG-230 güdümlü füze, CANiK M2 QCB ağır makinalı tüfek, çeşitli ekipman ve mühimmatlar gönderdiği belirtiliyordu.

Öte yandan Bakanlık açıklamasında Lavrov ve Fidan'ın iki ülke arasındaki ilişkilerde güveni güçlendirmenin önemini yeniden dile getirdiği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.