Rusya: Ukrayna topraklarımızı misket bombalarıyla vurdu

Rusya: Ukrayna topraklarımızı misket bombalarıyla vurdu

Rusya'nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod Bölgesi'ne Ukrayna'ya bağlı güçler tarafından misket bombalarıyla saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

(Fotoğraf: Arşiv)

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna güçlerinin dün Rusya'nın Juravlevka köyüne çok namlulu roketatar sistemleriyle 3 misket bombalı mühimmat attığını belirtti.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Gladkov, Juravlevka köyüne düzenlenen saldırıda 21 top mermisi, 10 havan mermisi ve 1 kamikaze İHA kullanıldığını kaydetti.

Ukraynalı güçlerin dün Belgorod Bölgesi'nin 6 farklı yerleşimine saldırdığını iddia eden Gladkov, bu yerleşimlerin hiçbirinde yaralanma ve yıkım meydana gelmediğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dünkü açıklamasında, Ukrayna güçlerinin misket bombalarını kullanmaya başladığını söylemiş ve "Onları uygun ve etkili bir şekilde kullanıyorlar, Rusya'nın savunma oluşumları ve manevraları üzerinde bir etkiye sahipler" demişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.