Rusya Ukrayna'da yeni bir saldırıya mı hazırlanıyor?

Rusya Ukrayna'da yeni bir saldırıya mı hazırlanıyor?

Ukrayna'da demir yolu hatlarına saldırılar düzenleyen Rusya'nın ülkede yeni bir saldırıya hazırlandığı bildirildi.

Ukrayna'da Rusya'nın yeni bir askeri harekata hazırlandığı ve Batı'nın bölgedeki silah sevkiyatlarını önlemek için demir yollarına yönelik saldırılarını artırdığı bildirildi.

AFP'ye konuşan Ukraynalı bir güvenlik kaynağı, Rusya'nın planladığı askeri harekat öncesinde Ukrayna'nın demir yolu altyapısına zarar vererek "askeri teslimatları ve kargo hareketini felç etmek istediğini" dile getirerek "Bunlar bir saldırı öncesinde atılan standart adımlar." ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferini kutladığı 9 Mayıs'tan önce saldırıya geçeceğine inandığını açıklamıştı.

Rusya'nın Donetsk yakınlarındaki Chasiv Yar'da bulunan stratejik tepelerini ele geçirmek istediğini ifade eden Zelenskiy, ABD yardımının aylarca gecikmesinin Ukrayna'ya pahalıya mal olduğunu söylemişti.

Öte yandan, Ukrayna devlet demir yolu grubu Ukrzaliznytsia'nın yolcu taşımacılığı başkanı Oleksandr Pertsovsky, Rusya'nın demir yolu tesislerine yönelik saldırılarını artırdığını doğruladı. Pertsovsky "İstasyonları ayrım gözetmeksizin vuruyorlar. Bu çok ilkel bir yöntem." dedi.

Şirket, Perşembe günü Rusya'nın Donetsk bölgesinde düzenlediği saldırıda üç demir yolu çalışanının öldüğünü ve dördünün yaralandığını açıkladı.

Perşembe günü Rus güçlerinin Harkiv bölgesindeki Balakliya'da bulunan demir yolu tesislerine düzenlediği saldırıda da on sivil yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.