Moskova Batı'yı Rus varlıkları üzerinden tehdit etti

Moskova Batı'yı Rus varlıkları üzerinden tehdit etti

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına tepki olarak ABD ve müttefikleri Rusya'nın merkez bankası ve maliye bakanlığı ile işlemleri yasaklamıştı.

Rus yetkililer Pazar günü, dondurulmuş Rus varlıklarına el konulması halinde Batı'yı "sert" bir karşılık vermekle tehdit ederek "sonu gelmez" yasal zorluklar ve kısasa kısas önlemleri sözü verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın dondurulmuş varlıkların iadesi karşılığında Ukrayna'dan ele geçirilen topraklardan asla taviz vermeyeceğini söyledi.

Zaharova Telegram mesajlaşma uygulamasında "Anavatanımız satılık değil" diye yazdı.

"Rus varlıklarına dokunulmamalıdır aksi takdirde Batı'nın hırsızlığına sert bir karşılık verilecektir. Batı'daki pek çok kişi bunu çoktan anladı. Ne yazık ki herkes değil."

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına tepki olarak ABD ve müttefikleri Rusya'nın merkez bankası ve maliye bakanlığı ile işlemleri yasakladı ve Batı'da çoğu Amerikan değil Avrupa finans kurumlarında bulunan yaklaşık 300 milyar dolarlık egemen Rus varlığını bloke etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da yaptığı ayrı bir açıklamada Rusya'da hala Moskova'nın karşı önlemlerinin hedefi olabilecek çok sayıda Batılı sermaye bulunduğunu söyledi.

Peskov, "(Rus varlıklarına el konulmasına karşı) yasal itirazların önü sonuna kadar açık olacak" dedi.

"Rusya bunlardan faydalanacak ve çıkarlarını durmaksızın savunacaktır."

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.