Rusya ve Esed rejiminden İdlib'e saldırı: 6 sivil öldü

Rusya ve Esed rejiminden İdlib'e saldırı: 6 sivil öldü

İki hafta önce yürürlüğe giren ateşkese rağmen İdlib kentinin güneyinde Esed rejimi ve destekçisi Rusya tarafından gerçekleştirilen bombardımanda, en az 6 sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayının sonlarında Moskova tarafından ilan edilen ve Esed rejimi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe giren ateşkes her geçen gün artarak ihlal ediliyor.

1'i çocuk 6 sivil öldürüldü

SOHR’a göre dün, Esed güçleri tarafından, İdlib kırsalındaki Maaret el Numan ve Kafranbel'i hedef alan roket saldırıları, aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu 6 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Öte yandan İdlib’in batısındaki kırsal bölgede bulunan bir köye gerçekleştirilen Rus saldırıları sonucunda da bir sivil yaşamını yitirdi.

Böylece ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardıman ve topçu atışlarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 11’e yükseldi.

Bu, Rusya’nın geçtiğimiz Nisan ayında Esed rejiminin bombardımanları artırması konusunda destek vermesinden bu yana ilan edilen ikinci ateşkes oldu. SOHR’a göre bu destek, 950 sivilin hayatını kaybetmesine ve BM’ye göre 400 binden fazla kişinin bölgeyi terk etmesine neden oldu. Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) kontrolü altından bulunan İdlib ve çevresi, yaklaşık yarısı yerinden edilmiş 3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor.

Nisan ayından 11 Eylül’e kadar İdlib ve çevresinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 129’a ulaştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.