Rusya'da iPhone yasağı

Rusya'da iPhone yasağı

Rusya'da ABD istihbarat teşkilatlarının artan casusluk faaliyetleri endişesi sonrası devlet kurumlarında iPhone ve diğer Apple ürünlerin "iş amaçlı" kullanımı yasaklandı.

Rus makamları, ABD istihbarat teşkilatlarının casusluk faaliyetleri endişesi sebebiyle devlet yetkililerine ve çalışanlarına iPhone ve diğer Apple ürünlerini iş amaçlı olarak kullanmayı yasakladı.

Rusya Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, 17 Temmuz tarihinden itibaren iPhone'ların "iş amaçlı" kullanımının yasaklandığı duyuruldu.

Financial Times'ın haberine göre, bir Rus yetkili, "Bakanlıklardaki güvenlik yetkilileri iPhone'ların artık güvenli olarak görülmediğini ve alternatiflere başvurulması gerektiğini duyurdu." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalinin başlamasından bir ay sonra, 2025 yılına kadar kamu kurumlarında yerlileştirme gidilmesini öngören bir kararnameye imza atmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.