Rusya'da tatbikat skandalı: Görüntüler eski çıktı

Rusya'da tatbikat skandalı: Görüntüler eski çıktı

Rusya Savunma Bakanlığı sahta görüntü skandallarına bir yenisini daha ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre "Tomsk denizaltısından ateşlenen bir anti-gemi füzesi hedefi 150 kilometreden başarı ile vurdu."

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yüksek irtifadan uçan MiG-31 savaş uçakları, donanmaya bağlı insansız hava araçları, yaklaşık 10 savaş gemisi ve nükleer deniz altı Tomsk'un da aralarında bulunduğu askeri araçlarla bir savaş tatbikatı düzenlendiği belirtildi.

Ancak Rusya'nın tatbikatta hedefin vurulduğuna dair yayınladığı görüntülerin 2016 yılında bir başka tatbikat esnasında çekildiği ortaya çıktı.basliksiz-2.jpg

Gerçek video, aslında "Kavkaz-2016" stratejik komuta askeri tatbikatları sırasında Bal füze sistemi tarafından hedef alınan bir gemiyi gösteriyordu. Görüntünün tarihi 9 Eylül 2016. Rusya'nın bu görüntüyü yeni bir tatbikatta çekilmiş gibi göstermesi dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı daha önce de benzeri skandallara imza atmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz yıl Kasım ayında, bir IŞİD konvoyuna ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler yayınlamıştı. Ancak bu görüntülerin bir video oyununa ait olduğu ortaya çıkmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı bir süre sonra bu görüntüleri sitesinden kaldırmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.