Rusya'da yüzlerce ev sular altında kaldı

Rusya'da yüzlerce ev sular altında kaldı

Bakanlık Telegram uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada "Tobol Nehri'ndeki su seviyesi hızla yükseliyor" dedi.

Yetkililer Salı günü yaptıkları açıklamada, Rusya'nın Ural ve güneybatı Sibirya bölgelerindeki nehirlerde su seviyesinin hızla yükselmeye devam ettiğini, yüzlerce evi su bastığını, elektriğin kesildiğini ve bölge sakinlerinin acilen tahliye edilmek zorunda kaldığını söyledi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kazakistan sınırına yakın Tobol Nehri kıyısındaki Kurgan bölgesinde 300'den fazla evin ve yaklaşık 700 yerleşim alanının sular altında kaldığını söyledi.

Bakanlık Telegram uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada "Tobol Nehri'ndeki su seviyesi hızla yükseliyor" dedi.

Yerel yetkililer Pazartesi günü geç saatlerde yaptıkları açıklamada, bölgenin idari merkezi olan Kurgan şehrinde elektriklerin kesildiğini ve yaklaşık 1.500 sakini etkilediğini söyledi.

Kurgan bölgesi valisi Vadim Shumkov, Tobol'daki suların muhtemelen 11 metreye kadar yükselmesiyle ya da bazı yerlerde taşma seviyesinin neredeyse iki katına çıkmasıyla "çok zor" bir durum beklediğini söylemişti.

Sibirya'nın güneybatısında, Kazakistan sınırındaki Tyumen bölgesinde yer alan 65.000 nüfuslu İşim kasabası sakinlerinden Salı günü erken saatlerde, kasabanın içinden geçen İşim nehrindeki su seviyesinin kritik bir şekilde yükselmesi nedeniyle kasabayı acilen tahliye etmeleri istendi.

Bölge valisi Pazartesi günü geç saatlerde, bölgedeki nehirlerdeki suların önümüzdeki günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Rusya'nın güney Ural bölgesi, güneybatı Sibirya ve kuzey Kazakistan, kıştan önce zaten suya doymuş olan topraklarda şiddetli yağmurun ortasında büyük kar yağışlarının hızla erimesinin ardından hafızalardaki en kötü sel felaketiyle boğuşuyor.

Pazartesi günü geç saatlerde, dünyanın yedinci en uzun nehir sisteminin kollarını yükselten eriyik sular, 125.000'den fazla insanı evlerini terk etmek zorunda bıraktı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.