Rusya'dan, zehirlenen Navaly ile ilgili açıklama: Batı ile ilişkilerimize zarar vermemeli

Rusya'dan, zehirlenen Navaly ile ilgili açıklama: Batı ile ilişkilerimize zarar vermemeli

Rusya, muhalif Alexey Navalny'nin "hastalığının" Moskova ile Batı arasındaki ilişkilere zarar vermesini istemediğini açıkladı.

Rusya, muhalefet lideri Alexei Navalny'nin "hastalığının" Moskova ile Batı arasındaki ilişkilere zarar vermesini istemediğini açıkladı.

Kremlin'den çarşamba günü yapılan açıklamada, Rusya'nın Navalny'nin ciddi şekilde "hastalanmasına" neyin sebep olduğunu ortaya çıkarmada herkes kadar istekli olduğu belirtildi.

En son İngiltere, Rus muhalifin zehirlenmesine ilişkin "kapsamlı ve şeffaf" bir soruşturma çağrısı yaptı.

Almanya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu diğer ülkeler de Rusya'ya Navalny'nin "hastalığını"n sebeplerine ilişkin soruşturma yapma çağrısında bulunmuştu.

Muhalif lider geçtiğimiz hafta Sibirya'dan Moskova'ya giden uçakta rahatsızlanmış ve acil bir inişle hastaneye kaldırılmıştı. Rusya'da zehirlenme şüphesiyle yoğun bakıma kaldırılan Navalny, daha sonra tedavi için Almanya'ya nakledilmişti.

Rusya'daki doktorlar Navalny'nin zehirlendiğine dair kanıt bulunamadığını açıklamıştı. Ancak muhalefet liderinin Berlin'de tedavi altına alındığı hastanede yetkililer, tıbbi testlerin Navalny'nin zehirlendiğini gösterdiğini bildirmişti.

Kremlin ise suça işaret eden bir toksik madde tespit edilmediğini belirterek çıkan sonuçları değerlendirmek için henüz erken olduğunu öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov tarafından önceki gün yapılan açıklamada, "Soruşturmanın bir sebebi olması gerekir, bunun için maddenin belirlenmesi gerekir" ifadeleri kullanıldı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.