Saddam'ın idam öncesi çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı

Saddam'ın idam öncesi çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce Yargıtay başkanıyla aynı odada otururken çekilmiş bir fotoğrafı yayınlandı.

Saddam Hüseyin’in idam edilmeden önce Irak askeri istihbarat teşkilatı binasına ait bir odasında çekilen yeni bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafta Saddam, elinde bir Kur’an-ı Kerim ile Irak Temyiz Mahkemesi eski başkanı Yargıç Munir Haddad'ın karşısında oturuyor.

Şii asıllı bir 'Feyli Kürt' olan Yargıç Munir Haddad, 30 Aralık 2006'da çekilen fotoğraf hakkında Rûdaw’a konuştu.

Haddad, "Bu fotoğraf 30 Aralık 2006'da Bağdat'ın Kazimiye bölgesindeki askeri istihbarat teşkilatı binasında, temyiz mahkemesinin Saddam Hüseyin aleyhindeki kararını okurken çekildi" dedi.

Fotoğrafta Saddam Hüseyin'in üzerinde siyah bir palto, kafasında siyah bir şapka ve beyaz plastik kelepçe ile bağlı olan elinde ise Kuran-ı Kerim bulunuyor.

Dönemin başsavcısı Munkiz el-Faravn içerideki bir koltukta oturuyor. Yargıç Haddad ise karşısında oturan Saddam’a temyiz kararını tebliğ ediyor.

Haddad, Saddam’ın kararı duyduktan sonra çok öfkelendiğini ve ABD'yi hedef alarak işgalci olarak nitelendirdiğini, aynı şekilde İsrail, İran ve Kuveyt'i de suçladığını söyledi.

Kürt yargıç, “Saddam bize de sözlü saldırıda bulundu ve bizi iş birlikçilikle suçladı. Bir çok dış gücün ve devletin uşağı kendisi değilmiş gibi konuştu” dedi.

Munir Haddad, Saddam’ı idama götürürken elindeki Kur’an’ı alıp avukatı Avad Ahmed Bender’e verdiklerini belirtti.  

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum