Savaş suçlarıyla anılan eski ABD Dışişleri Bakanı Kissinger öldü

Savaş suçlarıyla anılan eski ABD Dışişleri Bakanı Kissinger öldü

ABD'nin en fazla tanınan dışişleri bakanlarından Henry Kissinger'ın 100 yaşında öldüğü açıklandı.

ABD dış politika tarihinin önemli simalarından olan eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Çarşamba günü 100 yaşında öldü.

Kissinger'ın jeopolitik danışmanlık şirketi Kissinger Associates Inc. tarafından yapılan açıklamaya göre Kissinger Connecticut'taki evinde öldü. Ölüm nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Açıklamada Kissinger'ın özel bir aile töreni ile defnedileceği ve daha sonraki bir tarihte New York'ta halka açık bir anma töreni düzenleneceği belirtildi.

Almanya doğumlu bir Yahudi olan Kissinger, 1973-1977 yılları arasında Richard Nixon ve Gerald Ford'un başkanlıkları döneminde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu. Kissinger bunun öncesinde de 1969-1975 yılları arasında aynı başkanların dönemlerinde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev almıştı.

Kissinger 1973 yılında "Vietnam savaşının sona ermesindeki rolü" sebebiyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüş, ancak savaş sürecinde gerçekleştirilen insanlık suçlarındaki payı sebebiyle bu karar büyük tepki toplamıştı.

1969-1977 yılları arasında Amerikan dış politikasında önemli bir pozisyonda bulunan Kissinger, bu dönemde ABD'nin sivillere karşı gerçekleştirdiği suçların sorumluları arasında gösteriliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum