Selin vurduğu Libya'da halk halen kayıpları arıyor

Selin vurduğu Libya'da halk halen kayıpları arıyor

Sellerin ardından Libya'da halkın hayatını kaybeden yakınlarını aramaya devam ettiği bildirildi.

Geçen ay Libya'nın Derne kentinde yaşanan selden bu yana yerel halk hayatını kaybeden yakınlarını arıyor. Bunlardan biri de babasını ve kardeşini arayan Abdusselam El Kadı. Abdusselam en azından ziyaret edebileceği bir mezarın olmasını istiyor.

Reuters'ın aktardığı habere göre Abdusselam, cesetlere ulaşmak için, arkadaşlarıyla birlikte bir zamanlar ailesinin evinin bulunduğu ve şimdi çamurla kaplanmış bölgeyi araştırıyor. Bütün hastanelere başvuran Abdusselam şimdiye kadar sellerden çıkarılan 4 bin cesedin fotoğrafın çoğunu inceledi.

Aslen ABD'de yaşayan 43 yaşındaki adam, ailesini bulmak için Derne'ye gitmek üzere iki gün harcadı.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği selin üzerinden üç hafta geçmesine rağmen, hayatta kalanların çoğu sevdiklerini henüz bulamadı.

Çoğu toplu mezarlara alelacele gömülen cesetlerin kimliklerinin fotoğraf ya da DNA testiyle tespit edilmeye çalışılsa da pek çok kişi ebeveynlerine, çocuklarına ya da diğer akrabalarına ne olduğunu asla öğrenememe tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.