Şifa Hastanesi ve çevresinde İsrail'in infaz ettiği 300 Gazzelinin cesetleri bulundu

Şifa Hastanesi ve çevresinde İsrail'in infaz ettiği 300 Gazzelinin cesetleri bulundu

İsrail'in uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesi'nde çok sayıda Filistinlinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

İsrail ordusu yaklaşık 14 gün süren ölümcül kuşatmanın ardından Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi ve çevresinden çekildi.

İsrail güçlerinin çekilmesinin ardından bölgedeki vahşetin boyutları da gün yüzüne çıktı.

Şifa Hastanesi içerisinde ve çevresinde vücut bütünlüğü bozulmuş ve bir kısmı çürümüş olan çok sayıda Filistinlinin cesedi bulundu.

Sivil Savunması teşkilatından yapılan açıklamaya göre sağlık ekipleri bölgede şu ana kadar en az 300 ceset buldu. Cesetlerin aranmasına devam ediliyor. İsrail askerleri cesetleri bölgeye gömdüğü ve yakındaki yolları buldozerle açtığı için ölenlerin kesin sayısını belirlemenin zor olduğu belirtildi.

Baskın sırasında hastanede binlerce sivil bulunuyordu.

Filistinli muhabir Hıdır Zanun, Şifa Hastanesi'ndeki görüntünün "korku filmi gibi olduğunu" belirterek. "Buldozerler hastanenin çevresinde ve bahçesinde her yerde insan cesetlerini ezdi" ifadelerini kullandı.

Bölgede yakınlarının cesetlerini arayan siviller, cesetleri hastane çevresindeki evlerde çürümüş halde bulduklarını ifade etti.

Bazı cesetlerin ellerinin bağlı bulunduğu, bazı cesetlerin yandığı ve bazı cesetleri ise sokak hayvanlarının yemeye başladığı kaydedildi.

Hastane bölgesinde hayatta kalabilenlerin neredeyse hiç yemek yiyemediği ve açlıktan ölecek duruma geldikleri vurgulandı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.