Şifa Hastanesi'nde İsrail'in infaz ettiği Gazzeli doktorların cesetleri bulundu

Şifa Hastanesi'nde İsrail'in infaz ettiği Gazzeli doktorların cesetleri bulundu

İsrail'in iki hafta süreyle abluka altında tuttuğu Şifa Hastanesi'nde infaz edilen doktorlara ait cesetler bulundu.

İsrail'in Pazartesi günü çekilmesinin ardından Şifa Hastanesi'nin yıkıntıları arasında birçok Filistinli doktorun cesedi bulundu.

New Arab'ın aktardığı habere göre Filistinliler hastane arazisinde bulunan bazı cesetleri çıkarmaya başladı ve cesetlerden birinin cerrah Dr. Ahmed Makadme'ye ait olduğu tespit edildi.

Gazze'deki tıp camiası mensuplarına göre, kuzeni Basim Makadme'nin cesedi de, İsrail'in iki hafta süren baskın ve kuşatmasının ardından harabeye dönen sağlık kompleksinin yakınlarında bulundu. Otuzlu yaşlarındaki Makadme'nin cesedi pratisyen hekim olan annesi Yusra Makadme'nin cesedinin yanında yer alıyordu.

Gazze'nin önde gelen doktorlarından olan Dr. Ahmed Makadme iki çocuk babasıydı ve İngiltere Kraliyet Cerrahlar Koleji'nden İnsani Cerrahi İnovasyon bursu kazanmış bir isimdi.

Öldürülen sağlık çalışanları

Şimdiye kadar bölgeden onlarca ceset çıkarıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresinde yaklaşık 400 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu.

Bölgede öldürülenler arasında birçok doktor bulunuyor. Ayrıca çok sayıda doktor da İsrail güçlerince alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldü.

İsrail ordusu, bölgede öldürülen ve alıkonulanların Hamas üyeleri olduğunu iddia etse de hiçbir kaynak söz konusu iddiayı doğrulamıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum