Siyonist vahşet Gazze'de 34.683 can aldı

Siyonist vahşet Gazze'de 34.683 can aldı

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik hedef gözetmeyen saldırılarına devam ederken yeni hedefinin yaklaşık 1.4 milyon Filistinlinin sığındığı Refah olduğunu söylüyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 34.683 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 78.018 Filistinlinin de yaralandığını bildirdi.

Filistinli yetkililer, Hamas liderlerinin Pazar günü Mısırlı ve Katarlı arabulucularla ateşkes görüşmelerinin ikinci gününü gerçekleştirdiğini, ancak grubun herhangi bir anlaşmanın Gazze'deki savaşı sona erdirmesi talebini karşılamaması nedeniyle belirgin bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

İsrail, Hamas'ın elindeki 130 civarındaki rehinenin en azından bir kısmının serbest bırakılması için bir anlaşma istiyor ancak İsrailli bir yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada temel pozisyonunun değişmediğinin sinyalini vererek İsrail'in Hamas'ı tamamen silahsızlandırmak ve dağıtmak amacıyla sürdürdüğü savaşı sona erdirecek bir anlaşmayı "hiçbir koşulda" kabul etmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.