SOHR: Suriye'de depremde 6 binden fazla kişi ölmüş olabilir

SOHR: Suriye'de depremde 6 binden fazla kişi ölmüş olabilir

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye merkezli depremde Suriye'de enkaz altından henüz çıkarılamayan ve ulaşılamayan kişilerle birlikte yaşamını yitiren kişi sayısının 6 bini aşması bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem büyük ölçüde Suriye'yi de yıkıma uğrattı.

Esed rejimi kontrollü bölgelerin dışında muhaliflerin elinde tuttuğu bölgeler olan Suriye'nin kuzeybatısına yeterince yardım ulaşmaması, enkaz altında kalan depremzedelerin veya kurtulan afetzedelerin hayatta kalma şansını oldukça düşürdü.

Yerel yetkililer tarafından yaklaşık olarak 130 saattir ciddi bir yardım almaksızın yürütülen çalışmalara rağmen ölü ve kayıp sayısının 6 bini aştığı belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) haberine göre, deprem sonucu Suriye'de hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 504'e yükseldi.

SOHR, rejim kontrollü bölgelerde bin 971 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken Suriye'nin kuzeyinde muhalif grupların kontrolündeki bölgelerde ise 2 bin 533 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini geçti. SOHR ayrıca depremde hayatını kaybedenlerin olayın hemen ardından defnedilmesi sebebiyle, ölü sayısının tam netleşemediğini, bu sebeple ölü sayısının elde edilen verilerden daha fazla olabileceğine işaret etti.

Öte yandan SOHR'a göre, Suriye'de enkaz altında kalan ve ulaşılamayan yüzlerce kişiyle birlikte deprem sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 6 bini aşacağı düşünülüyor.

İdlib merkezli Kurtuluş Hükümeti tarafından yayımlanan verilere göre ise, muhalif kontrollü alanlarda hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 599'a ulaştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.