Somali: Eş Şebab'tan hükümet güçlerine genel af

Somali: Eş Şebab'tan hükümet güçlerine genel af

El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab, hükümet güçleri için af yayınladı.

Somali'de çatışmalar sürerken Eş Şebab hükümet güçleriyle ilgili yeni bir karar aldığını açıkladı.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu olarak bilinen yapı, hükümet güçlerine mensup kişiler için silah bırakmaları halinde geçerli olacak bir af yayınladı.

Açıklama, Eş Şebab'ın Orta Şabel bölgesi yöneticisi Yusuf İsa Kaba Kutukade tarafından yapıldı.

Eş Şebab'a yakın sosyal medya kaynakları üzerinden servis edilen açıklamada, "silah bırakan hükümet güçlerinin affedileceği" kaydedildi.

"Silah bırakanlar para verilerek evlerine gönderilecek"

Eş Şebab liderlerinden Yusuf İsa açıklamasında, Eritre tarafından eğitilerek savaşmak üzere bölgeye gönderilen hükümet güçlerine silah bırakma çağrısı yaptı.

İsa, bölgede silah bırakan hükümet güçlerine silahları karşılığında para verileceğini ve bu kişilerin güvenlikleri sağlanarak ailelerinin yanına gönderileceğini dile getirdi.

Eş Şebab'ın Orta Şabel Valisi İsa, teslim olan askerlerin affedileceğine ilişkin garanti verdiğini kaydetti.

Orta Şabel bölgesi:

Somali'de geçtiğimiz Mayıs ayında Hasan Şeyh Mahmud'un cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından şiddetlenen savaş süreci halen devam ediyor.

ABD, Türkiye ve bölge ülkelerinden aldığı yoğun destekle beraber Mogadişu yönetimi, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın elini zayıflatmak üzere yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda özellikle Eş Şebab'ın elindeki yerleşim merkezleri ele geçirilmeye çalışılıyor. Mogadişu yönetimi şimdiye kadar birçok yerleşim yerinin kontrolünü Eş Şebab'dan ele geçirse de bunların önemli bir kısmını elinde tutmayı başarabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.