Söylentiler yalan çıktı: Libyalı savaş ağası ülkesine geri döndü

Söylentiler yalan çıktı: Libyalı savaş ağası ülkesine geri döndü

İslamcılara karşı muhalefeti ile bilinen Halife Hafter, BAE, İsrail ve Mısır rejimi tarafından destekleniyor.

Libya'nın doğusunda faaliyet gösteren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli askeri güçlerin başında bulunan General Halife Hafter, uzun süreli yokluğunun ardından Bingazi’ye döndü. Hafter’in Paris'teki bir hastanede tedavi gördükten sonra geri döndüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz gün sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ve videolarda, özel bir jetten inen Hafter’in, Libya Ulusal Ordusu üniforması giyen yetkililerle beraber çevresindekileri selamladığı görülüyor.

Halife Hafter’i karşılayanlar arasında, Libya Ulusal Ordusu’nun Genelkurmay Başkanı olan Abdurrezzak Nasuri de bulunuyordu. Nasuri,18 Nisan'da Bingazi'nin hemen dışarısında bir suikast girişiminden kurtulmuştu.

Hafter, kendisine havaalanında sorulan sorulara yanıt vererek sağlığının iyi olduğunu belirtti. Halife Hafter birkaç hafta önce hastalanarak önce Ürdün'de, daha sonra Fransa'da hastaneye kaldırılmıştı.

Kaddafi'nin eski generallerinden olan 75 yaşındaki Hafter, bölgede Batı’nın önemli müttefiklerinden biri olarak biliniyor. Politikaları nedeniyle "Arapların İsrail'i" olarak nitelenen BAE'nin desteğini de arkasına alan Hafter, Libya’da İslami gruplara karşı bir savaş yürütüyor ve onları “bölgeden temizleyeceğini” ifade ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Hafter’in öldüğü haberleri ortaya çıkmış ve kendisinden uzun süredir haber alınamaması bu bilgilerin doğru olduğu düşüncesine yol açmıştı. Bazı kaynaklar ölümünü doğrulasa da Halife Hafter’in geri gelmesi bunun doğru olmadığını ortaya çıkardı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.