Sudan'da darbeci lider Hemidti aylar sonra kameralar karşısında

Sudan'da darbeci lider Hemidti aylar sonra kameralar karşısında

Sudan'da darbe girişimini gerçekleştiren HDK'nin lideri Dagalo yeni bir konuşma yaptı.

Sudan'da darbe girişimine liderlik eden "Hemidti" lakaplı General Muhammed Hamdan Dagalo aylar sonra kameralar karşısına çıktı.

Çatışmaların başladığı 15 Nisan'dan birkaç hafta sonra başkent Hartum'daki Cumhuriyet Sarayı önünde konuşan Dagalo, o zamandan bu yana kameralardan uzakta kalmıştı.

Bu süreçte Dagalo'nun çatışmalar sonucunda ağır yaralandığı için kamuoyu önüne çıkmadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Ancak Dagalo geçtiğimiz günlerde konumu bilinmeyen bir yerde konuşma yaptı.

Darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) lideri Dagalo savaşçılarına seslendi.

Middle East Eye'ın haberine göre, Dagalo, Burhan ve destekçilerine atıfla "Öncelikle derin devlet ve darbecilerin ortakları tarafından bize dayatılan bu korkunç durum için kadın erkek, genç yaşlı tüm Sudan halkından özür diliyoruz." dedi.

Dagalo, Sudan'da düzenli orduda görev alan askerlere seslendiği konuşmasında "Sudan Silahlı Kuvvetleri'ndeki kardeşlerimize birçok mesajımız var. Bu durumun hızlıca çözülmesini istiyorsanız eğer bu saldırgan liderliği alt etmeye mecbursunuz. Eğer bunu yaparsanız, 72 saat içinde bir çözüme ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Hızlık Destek Kuvvetleri'ni "Sudan'da bir savaş yaşanmasını istemeyen barışsever bir oluşum" olarak niteleyen Dagalo "Haydutlarla alakamız olmadığını söylüyoruz, güçlerimiz arasında hırsızlar veya suçlular yok." diye konuştu.

HDK'ya bağlı unsurlar sivillere ait evleri yağmalamak ve yağmaladıkları ürünleri satmakla suçlanıyordu.

HDK ayrıca sivillere karşı katliamlar ve işkencelerle de suçlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.