Sudan'da taraflar yeniden masaya oturdu

Sudan'da taraflar yeniden masaya oturdu

Sudan'da yaşanan çatışmanın taraflarının Suudi Arabistan'da yeniden masaya oturduğu bildirildi.

Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), Sudan'da yaklaşık yedi aydır süren çatışmayı sona erdirmek için barış görüşmelerine yeniden başladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Abdulfettah el Burhan liderliğindeki Sudan ordusu ile Muhammed Hamdan Dagalo komutasındaki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki görüşmeler Suudi Arabistan'ın sahil kenti Cidde'de başladı.

Açıklamada görüşmelere Riyad de Washington'un aracılık ettiği belirtildi.

Sudan, Nisan ayı ortalarında iç savaşa sürüklenmişti.

Bir önceki barış görüşmeleri de Cidde'de gerçekleştirilmiş ancak Haziran ayı sonlarında akamete uğramıştı. Washington ve Riyad her iki tarafı da kabul ettikleri ateşkes anlaşmalarına uymamakla suçlamıştı. Nisan ayından bu yana yapılan en az 9 geçici ateşkes anlaşması başarısızlıkla sonuçlandı.

Sudan'daki çatışmalarda şimdiye kadar 9 binin üzerinde sivil hayatını kaybederken 4.5 milyondan fazla insanın evlerini terk ederek Sudan içinde başka bölgelere gitti. 1.2 milyondan fazla insan da komşu ülkelere sığındı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.