Sudan'daki iç savaş nedeniyle çocuklar açlıkla karşı karşıya

Sudan'daki iç savaş nedeniyle çocuklar açlıkla karşı karşıya

Sudan'da Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalardan en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) Salı günü yaptığı açıklamada, Sudan'dan Güney Sudan'a gelen her beş çocuktan en az birinin yetersiz beslendiğini ve gelenlerin yüzde 90'ından fazlasının günlerdir yemek yemediğini açıkladı.

WFP, son beş ayda Güney Sudan'a çoğunluğu Güney Sudanlı olmak üzere yaklaşık 300 bin kişinin geldiğini söyledi. Sudan'dan kaçan bu kişilerin çoğunluğu yaklaşık 10 yıl önce de Güney Sudan'dan kaçarak Sudan'a sığınmışlardı. Güney Sudan 2013 yılında iç savaşa sürüklenmiş ve binlerce vatandaşını Sudan da dahil olmak üzere komşu ülkelere kaçmaya zorlamıştı.

WFP'nin Güney Sudan'daki ülke direktörü Mary-Ellen McGroarty, "Sudan'daki tehlikeden kaçıp Güney Sudan'da çaresizlikle karşılaşan ailelerin bir felaketten diğerine koştuğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. WFP, sınırdaki insani ihtiyaçların karşılanması için 120 milyon dolardan fazla ek fon çağrısında bulundu.

Sudan, General Abdulfettah Burhan liderliğindeki ordu ile Muhammed Hamdan Dagalo komutasındaki Hızlı Destek Kuvvetleri arasında uzun süredir devam eden gerginliğin bir iç savaşa dönüşmesiyle Nisan ayı ortasında kaosa sürüklendi.

Ülkede başta çocuklar olmak üzere yüz binlerce sivil açlık, salgın hastalık ve savaş sebebiyle hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.