Suriye'de Hurras ed Din grubu rejimi keskin nişancılarla hedef aldı

Suriye'de Hurras ed Din grubu rejimi keskin nişancılarla hedef aldı

Hurras ed Din grubunun başını çektiği "Ve Harridul Muminin" operasyon odası rejim güçlerini hedef alan keskin nişancı saldırılarının görüntülerini yayınladı.

Hurras ed Din grubunun başını çektiği "Ve Harridul Muminin" (Ve İnananları Teşvik Et) operasyon odası, kırsal bölgelerde rejim güçlerini hedef alan keskin nişancı saldırılarının görüntülerini yayınladı.

Grup tarafından kurulan operasyon odasının sosyal medya ağları üzerinden servis ettiği görüntülerde, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarındaki bölgelerde, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu güçlerinin hedef alındığı görülüyor.

Saldırıların genellikle muhalifler ile rejim koalisyonuna bağlı güçlerin nöbet noktalarında gerçekleştirildiği anlaşılıyor.

k1-003.jpg

k2-37.jpg

k3-001.jpg

Ve Harridul Muminin isimli operasyon odası geçtiğimiz kısa bir süre içinde rejim güçlerinin Lazkiye kırsalındaki dağlık alandaki mevzilerine en az 2 sızma operasyonu gerçekleştirmişti.

Muhalif grup sosyal medya ağları üzerinden, Lazkiye kırsalında gerçekleştirilen sızma saldırısıyla ilgili görüntüleri paylaşmış, saldırıda rejim güçlerinden en az 24 kişinin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Ve Harridul Muminin

Suriye'de geçtiğimiz Mart ayında 10'dan fazla küçük ölçekli muhalif grubun birleşmesiyle kurulan Hurras ed Din grubu, El Kaide'ye yakın bir oluşum olarak gösteriliyor.

Muhalif grup, geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı bir açıklamayla "Ve Harridul Muminin" (İnananları Teşvik Et) isimli operasyon odası kurduğunu ilan etmişti. 

Kurulan operasyon odasına bağlı muhalifler, belli aralıklarla Hama kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik ağır silah saldırıları da düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.