Suriye'nin kuzeyinde muhalifler ve Esed rejimi arasında çatışmalar devam ediyor

Suriye'nin kuzeyinde muhalifler ve Esed rejimi arasında çatışmalar devam ediyor

Suriye'nin kuzeyinde Hama ve Lazkiye kırsallarında Esed rejimi ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar yoğunlaşıyor.

Suriye'nin kuzeyinde Hama ve Lazkiye kırsallarında Esed rejimi ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar yoğunlaşıyor.

Çatışmaların en yoğun olduğu iki bölge, Lazkiye ve Hama kırsalları.

Lazkiye'de Esed rejimine saldırı

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan Hurras ed Din öncülüğünde kurulan "Ve Harridil Muminin (İnananları Teşvik Et)" isimli operasyon odası, Lazkiye'de Esed rejimine yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.

Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı'nın Beyaz Dağ bölgesine yönelik saldırıda Esed rejimi güçlerinin mevzileri hedef alındı. Operasyon odası tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda rejime bağlı güçlerden 50'den fazla kişi öldü ve yaralandı. Öldürülenler arasında üst düzey askeri isimlerin de olduğu öne sürüldü.

Saldırıda çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği ifade edildi.

Lazkiye'de çatışmalar Türkmen Dağı'nda ve Kürt Dağı'ndaki Kıbeyne mevkisinde yoğunlaşıyor.

Hama'da çatışmalar devam ediyor

Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların bir diğer adresi de Hama kırsalı.

Hama kırsalında muhaliflerin geçtiğimiz günlerde Esed rejimine yönelik başlattığı karşı saldırılar sürerken, oldukça geniş bir hat üzerinde karşılıklı bombardımanlar ve çatışmalar devam ediyor.

Bölgede, aralarında Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ), Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), Ceyş el İzze gibi grupların da bulunduğu muhaliflerin teşkil ettiği "Fethul Mübin" isimli bir operasyon odası kurulmuştu.

Hama kırsalında muhalif gruplar bu operasyon odası altında organize olarak saldırıları sürdürüyor.

UKC sözcüsü Naci Mustafa dün yaptığı açıklamada, bölgedeki Kasabiye yerleşiminde Rusya bağlantılı güçlere saldırı düzenlendiğini, 15 kişinin öldürüldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını aktardı.

Ceyş el İzze askeri sözcüsü Mustafa Bakkur da bölgede muhaliflerin yeni bir saldırı başlattığını aktardı.

HTŞ askeri sözcüsü Ebu Halid el Şami tarafından yapılan açıklamada ise bölgede Cubeyn, Kefr Hud ve Tel Melh'in ele geçirildiği ifade edildi. El Şami muhaliflerin daha sonra Kefr Hud'dan çekildiğini ve yerleşimdeki Esed rejimi güçlerine vur kaç saldırıları düzenlediğini belirtti.

HTŞ, Cubeyn'in batısında yer alan Celme'ye yönelik bir bombalı araç saldırısı da gerçekleştirdi.

Hama'nın kuzey kırsalında devam eden çatışmalarda muhalifler, çoğunlukla vur kaç saldırılarına odaklanış durumda.

Bu doğrultuda Esed rejiminden ele geçirilen yerleşimlerde muhalifler kontrol sağlamak yerine geçici olarak bölgelere girip geri çekilme stratejisi izliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.