Suudi Arabistan Filistin konusunda ikili mi oynuyor?

Suudi Arabistan Filistin konusunda ikili mi oynuyor?

Suudi Arabistan yönetiminin Filistin-İsrail meselesinde ikili bir tavra sahip olduğu ve birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığı öne sürülüyor.

Suudi Arabistan, Filistin'de çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana birçok diplomatik görüşme gerçekleştirdi.

Kamuya açık yapılan görüşmelerde Suudi Arabistan Gazze'deki saldırılardan ve sivil kayıplarından söz ederken, gizli görüşmelerde İsrail lehine bir tavır aldığı iddia ediliyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, gazeteci Nick Schifrin'e verdiği demeçte, Suudi Arabistan diplomatlarının özel görüşmelerde kamuoyunda olduğundan farklı mesajlar verdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Ancak çeşitli gazeteciler, ABD'li diplomatlara dayandırdıkları haberlerde, Suudi diplomatların ikili bir tavır izlediğini teyit etti.

Axios'tan Barak Ravid, son haftalarda birden fazla ABD'li yetkilinin kendisine Suudilerin ikili bir tavra sahip olduğunu söylediğini aktardı. Buna göre Suudi diplomatlar özel görüşmelerde İsrail'in Hamas'ı yok etmesini istediklerini söylerken, kamuoyunda ise daha farklı bir tutum sergiliyor.

Ravid, Suudilerin Washington'da yaptığı basın toplantılarını ve kamuoyuna yaptığı açıklamaları "ülke içinde ve Arap dünyasındaki imajı için yaptığını" savundu.

Suudi Arabistan'ın İsrail'in Hamas'ı yok etmesini, böylece İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesinin önünün açılmasını istediği iddia ediliyor.

Ancak Suudi yetkililer bu yöndeki açıklamaları kabul etmiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum