"Suudi Arabistan İsrail'i saldırılardan koruyor"

"Suudi Arabistan İsrail'i saldırılardan koruyor"

Almanya, Suudi Arabistan'ın İsrail'in güvenliğine katkıda bulunduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Suudi Arabistan'a Eurofighter jetlerinin satışına izin vermeye hazır olduğunu söyledi.

Berlin 2018'de Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden bu yana Londra tarafından talep edilen bir satış anlaşmasını bloke ediyordu. Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya jetleri ortaklaşa üretiyor ve her biri satış anlaşmalarını veto edebiliyor.

Baerbock, İsrail ziyaretinde gazetecilere verdiği demeçte 7 Ekim'de İsrail-Hamas savaşının patlak vermesinden bu yana Ortadoğu güvenlik krizinde Suudilerin rolünü vurguladı. Alman Bakan "Alman federal hükümeti olarak kendimizi diğer Eurofighter (satışları) konusunda İngiliz değerlendirmelerine karşı çıkarken görmüyoruz." dedi.

Baerbock, 7 Ekim'de Hamas ile savaşın başlamasından bu yana Suudi Arabistan ve İsrail'in "normalleşme politikasından vazgeçmediğini" belirtti.

Suudi Arabistan'ın İsrail'i saldırılardan koruduğuna dikkat çeken Baerbock sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suudi Arabistan'ın şimdi Husiler tarafından İsrail'e atılan füzeleri durdurması bunu vurguluyor ve bunun için minnettarız. Suudi hava kuvvetlerinin de bu bağlamda Eurofighter'ları kullandığı açık. Suudi Arabistan bugünlerde bile İsrail'in güvenliğine önemli bir katkıda bulunuyor ve bölgesel bir çatışma riskini önlemeye yardımcı oluyor."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum