Suudi Arabistan'a giden Gabon Cumhurbaşkanı Bongo'dan haber alınamıyor

Suudi Arabistan'a giden Gabon Cumhurbaşkanı Bongo'dan haber alınamıyor

En son Suudi Arabistan'a giden ve kendisinden hala haber alınamayan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'nun nerede olduğu bilinmiyor.

En son Suudi Arabistan'da düzenlenen "Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı"na katılan ve kendisinden hala haber alınamayan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'nun nerede olduğu bilinmiyor.

Afrika Birliği, 24 Ekim'de Suudi Arabistan'da rahatsızlanan Bongo'nun sağlık durumundan endişe edildiğini ve ülkeye bir uzman heyeti göndereceklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Gabon Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumuyla ilgili bazı gelişmelerden endişe duyuyor." ifadeleri kullanıldı.

Heyetin Bongo'nun sağlık durumu ve ülkenin siyasi durumuyla ilgili bilgi alacağı kaydedildi.

Bongo'nun kayıp olmasından ve sağlık durumuyla ilgili belirsizliklerden dolayı Gabon Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanının bazı yetkilerini geçici olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pierre-Claver Maganga Moussavou'ya vermişti.

Kendisinden haber alınamayan Cumhurbaşkanı Bongo ile ilgili felç geçirdiği veya öldüğüne yönelik çeşitli haberler yapılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.