Suudi Arabistan'a güdümlü füze satışı ABD tarafından onaylandı

Suudi Arabistan'a güdümlü füze satışı ABD tarafından onaylandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a 290 milyar dolar değerinde güdümlü füze ihracatı yapılacağı iddialarını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a 3 bin adet hassas güdümlü silah satışını onayladı. Satış bedelinin 290 milyar dolar olacağı belirtildi. Ancak bu, satışın yapıldığı ya da anlaşmanın sağlandığı anlamına gelmiyor.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) konuyla ilgili açıklamasında, Suudi Arabistan’a 3 bin adet GBU-39 akıllı bomba, bombalarla ilgili taşıyıcılar ve teknik cihazlar satışı yapılacağı belirtildi.

Açıklamada “Söz konusu satış, Suudi Arabistan’ın uzun menzilli, hassas havadan karaya mühimmat stoklarını arttırarak gelecekteki tehditlere yönelik kabiliyetini arttıracaktır” ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca akıllı bombaların, etkili silahlar olduğuna vurgu yapıldı.

ABD Savunma İşbirliği Dairesi olası satış konusunda Kongre’ye de bilgi verdi. Kongre üyeleri, Yemen’deki sivil kayıplar nedeniyle Suudi Arabistan’a silah satışına karşı çıkıyorlardı ve daha önce F-35 uçaklarının satışına engel koymuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.