Tahrir Suriye Cephesi: Tahriru'ş Şam ile 48 saatlik ateşkes ilan edildi

Tahrir Suriye Cephesi: Tahriru'ş Şam ile 48 saatlik ateşkes ilan edildi

Tahrir Suriye Cephesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Suriye'de muhalif gruplar arasında 48 saatlik anlaşmaya varıldığı ifadesine yer verdi.

Tahrir Suriye Cephesi'nin (TSC) sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, muhalif güçler arasında yaşanan çatışmalara kesin bir çözüm bulabilme amacıyla 48 saatlik bir ateşkes anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Tahrir Suriye Cephesi'nin kuruluşunun ilan edildiği günden bu yana Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile çatışmalar günden güne artmaktaydı. Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zenki ortaklığıyla kurulan hareketin HTŞ ile savaşına Sukuru'ş Şam adlı grup da iştirak etmekteydi.

TSC lideri Hasan Sufan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada da HTŞ'ye Doğu Guta'yı sebep göstererek bir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan TSC'nin yaptığı bu açıklamaya HTŞ'den resmi bir karşılık gelmedi. Varıldığı ifade edilen 48 saatlik bir ateşkese dair herhangi bir ifade HTŞ'nin resmi vasıtalarında yer almadı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.