Taliban: Sudan'daki çatışmalardan derin endişe duyuyoruz

Taliban: Sudan'daki çatışmalardan derin endişe duyuyoruz

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi tarafından yayımlanan açıklamada Sudan'da devam eden çatışmalardan "derin üzüntü duyulduğu" belirtildi.

Sudan'da ordu güçleriyle Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında üç gün önce patlak veren çatışmalar halen devam ediyor.

Ülkede darbe ile başa gelen Abdulfettaf Burhan cuntasını devirmek isteyen HDK güçleri son olarak ülkenin kuzeyinde stratejik öneme sahip Maravi Hava Üssü'nü yeniden ele geçirdiklerini ilan etmişlerdi.

Çatışmaların devam ettiği süreçte Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimince yapılan açıklamada Sudan'daki taraflar arasındaki anlaşmazlıktan "derin endişe duyulduğu" ve sürecin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği vurgulandı.

"Afganistan İslam Emirliği" imzasıyla yayımlanan açıklamadan öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Afganistan İslam Emirliği kardeş ülke Sudan'da çıkan ve halkını derinden etkileyen çatışmalardan derin endişe duymaktadır. İslam Emirliği, henüz yeni başlayan çatışma ortamının bir an önce müzakere ve istişarelerle sonlandırılması yönünde çağrıda bulunmaktadır.

Savaşı acı şekilde tecrübe etmiş bir millet olarak içeride yaşanan çatışmaların ülkeleri daha da zayıflattığını ve dış müdahalelere açık hale getirdiğini belirtmek isteriz.

Allah'tan Sudan'da devam eden çatışmanın bir an önce sona ermesini ülke halkını zorluklardan kurtarmasını niyaz ediyoruz."

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.