Taliban'dan Kunduz kentine 'şafak baskını'

Taliban'dan Kunduz kentine 'şafak baskını'

Taliban'a bağlı güçler bu sabah erken saatlerde Kunduz kent merkezine yönelik saldırı başlattı.

Taliban'a bağlı güçler bu sabah erken saatlerde Kunduz kent merkezine yönelik saldırı başlattı.

Edinilen bilgillere göre, Taliban'a bağlı güçler bu sabah saatlerinde Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kenti merkezine yönelik bir saldırı başlattı.

Kent merkezinin çevresindeki ilçelerden kente doğru yönelen Taliban savaşçılarıyla Kabil hükümeti güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, Taliban birçok askeri noktayı ele geçirdi.

Kabil hükümeti güçlerinin destek Kunduz kent merkezine destek birliği göndermediğini aktaran kaynaklar, Taliban'ın bölgede hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade ediyor.

Öte yandan Taliban ilerleyişiyle birlikte kent merkezinde Kabil hükümetine bağlı birçok asker ve polis Taliban'a teslim oldu.

Çatışmasız bir şekilde Taliban'a teslim olan hükümet güçlerine ait olduğu belirtilen videolarda, silahlarını bırakıp Taliban savaşçılarıyla kucaklaşan askerler görülüyor:

Saldırılarla ilgili açıklama yapan Kabil hükümeti güçleri, Kunduz kent merkezini Taliban'dan geri almak için bölgeye destek güç gönderileceğini açıkladı. 

Taliban güçleri geçtiğimiz dönemde de kuzeydeki Kunduz ilini ele geçirmiş, ABD ve Kabil hükümeti güçleriyle yaşanan çatışmaların ardından kent merkezinden geri çekilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.