Tayvan: Çin'in askeri faaliyetleri anormal düzeyde

Tayvan: Çin'in askeri faaliyetleri anormal düzeyde

Tayvanlı yetkililer, Çin'in bölgedeki askeri faaliyetlerinin anormal seviyeye yükseldiğini öne sürdü.

Tayvan Savunma Bakanı Çin'in ada çevresinde artan askeri faaliyetlerini "anormal" olarak nitelendirdi ve bunun kaza sonucu bir çatışma ve durumun "kontrolden çıkması" riskini artırdığı uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca, Tayvan açıklarında onlarca Çin savaş uçağı, insansız hava aracı, bombardıman uçağı ve diğer uçakların yanı sıra savaş gemileri gözlemlendi.

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng Cumartesi günü yaptığı açıklamada tatbikatlar sırasında "kaza sonucu" bir çatışma çıkması riskinden endişe duyduklarını söyledi.

Pazartesi günü Tayvan Savunma Bakanlığı 24 saatlik bir süre içinde ada çevresinde 103 Çin savaş uçağının izlendiğini ve bunun "son zamanların en yüksek seviyesi" olduğunu bildirdi. Pazartesi gününden bu yana onlarca uçak daha tespit edildi. Birçok uçak Tayvan Boğazı'nı ikiye bölen hattı kısa süreliğine geçti.

Cuma sabahı Savunma Bakanlığı son 24 saat içinde 32 Çin uçağının tespit edildiğini açıkladı ve hattı geçen 17 uçağın uçuş rotasını gösteren bir harita yayınladı. Haritaya göre iki uçak Tayvan'ın güney ucunun etrafından dolaştı.

Savunma Bakanı Chiu Cuma günü yaptığı açıklamada "Düşmanımızın son zamanlardaki hareketleri gerçekten oldukça anormal" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum