Teşhis edilemeyen cenazelerin kimlik tespiti devam ediyor

Teşhis edilemeyen cenazelerin kimlik tespiti devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli iki deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin kimlik tespitleri Adana'da yapılıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası hayatını kaybedenlerden kimliği teşhis edilemeyenlerin kimlik tespiti, Adana'daki "Acil DNA Birimi"nde yapılıyor.

İlkha'nın haberine göre, Acil DNA Birimi, teşhis edilemeyenlerin kimliğini belirlemek için yakınlarından alınan kan örneklerini sisteme yükleyerek "eşleşmelerle" cenazelerin kimlik tespitini yapıyor.

Kemik ve diş gibi daha ileri aşama gereken çalışmalarda Adli Tıp Kurumunun Gaziantep ve Diyarbakır grup başkanlıklarındaki biyoloji ihtisas daireleri devreye giriyor.

Depremin ardından yakınını arayan kişinin bulunduğu yere en yakın Adli Tıp Kurumu'na kan örneği vermesi yeterli oluyor.

Şu anda kimsesiz olan cenazeler, Cumhuriyet savcısı, adli tıp uzmanı, adli tıp teknikeri ve ikişer hemşirenin gözetiminde alınan DNA örnekleri ile parmak izlerinin ardından defnediliyor.

Cumhuriyet savcısı, polis ve adliye personelinden oluşan birimlerde ise enkazlardan çıkarılan cenazelerle ilgili bilgiler dosyalanıyor.

Yakınlarına ulaşamayanlara öncelikle fotoğraflar gösterilerek teşhis etmesi isteniyor. Fotoğraftan teşhis edilemezse birinci derece yakınlarından alınan DNA örnekleri karşılaştırılıyor.

Kaynak: İlkha, Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.