Tigray: Etiyopya yönetimi çocuk parkını bombaladı

Tigray: Etiyopya yönetimi çocuk parkını bombaladı

Yerel kaynaklar, Etiyopya'da merkezi hükümetin çocuk parkını hava saldırısıyla hedef aldığını aktardı.

Etiyopya'da merkezi hükümet, Tigray bölgesindeki silahlı gruplara karşı başlatacağını ilan ettiği saldırılarını sürdürüyor.

Ancak yerel kaynaklar, hükümetin Tigray bölgesinde yer alan Mekelle şehrinde bir çocuk parkını vurduğunu belirtiyor.

Hükümet, dün Tigray'daki silahlı grupların etkin olduğu bölgelere karşı saldırılar başlatacağını vurgulamış ve sivilleri söz konusu bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarmıştı.

Bölgesel yetkililerin kontrolündeki Tigray Televizyonu'na göre, hükümetin cuma günü gelen son saldırısı çocuk parkına yönelikti.

Hastane sağlık personelleri, çocuk parkına yönelik hava saldırısında 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) Sözcüsü Kindeya Gebrehiwot da, Mekele'de vurulan yerin sivil yerleşim yeri olduğunu ileri sürdü.

Hükümet silahlı grupları vurduğunu öne sürüyor

Addis Abiba yönetimi Sözcüsü Legesse Tulu ise sivil kayıplarının meydana geldiği yönündeki iddiaları reddetti.

Merkezi yönetim, bölgede meydana gelen hava saldırılarında TPLF gibi silahlı grupların askeri noktalarının vurulduğu konusunda ısrarcı.

Etiyopya hükümeti ile Tigray bölgesi merkezli silahlı gruplar arasında geçtiğimiz günlerde Amhara'da çatışmalar patlak vermişti.

İki tarafın birbirini suçladığı çatışmaların patlak vermesiyle 5 aydır süren ateşkes de sona erdi.

Çatışmaların yeniden baş göstermesi sonrasında Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülke, Etiyopya'da sükunetin korunması çağrısında bulunmuştu.

Barış görüşmeleri girişimleri çıkmazda

Taraflar bir süredir barış müzakereleri yapma konusunda girişimlerde bulunmaktaydı.

Ancak hem Etiyopya hükümetinin hem de TPLF'nin birbirlerinin taleplerini yerine getirmemeleri, müzakere girişimlerini çıkmaza sokmuştu.

Addis Abiba yönetimi, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi ile bir süredir ön şartın bulunmadığı bir barış müzakeresi yapmak istiyor. Fakat hükümet, TPLF'yi barış diyaloglarına duyarsız bir yaklaşım sergilemekle suçluyor.

Hükümetin, görüşmelerin Afrika Birliği liderliğince düzenlenmesi teklifi de TPLF tarafının karşı çıktığı maddeler arasında.

Öte yandan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi, Tigray bölgesinde temel hizmetlerin yeniden sağlanmasını talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.