Trump Fransa'nın İran ile arasında arabuluculuk teklifini reddetti

Trump Fransa'nın İran ile arasında arabuluculuk teklifini reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD ile İran arasında arabuluculuk yapma çabalarını reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD ile İran arasında arabuluculuk yapma çabalarını reddetti. Trump, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Macron’un arkadaşı olduğunu ancak İran konusunda bir arabulucuya ihtiyaç duymadıklarını dile getirdi.

Bu hafta gündeminde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir toplantı bulunmadığını söyleyen Trump yine de New York’ta kendisiyle bir araya gelme ihtimalini yok saymadı.

Diğer taraftan, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Macron, İranlı mevkidaşı Ruhani’ye bölgedeki gerilimleri azaltma yolunun giderek zorlaştığını ve İran'ın krizi etkisiz hale getirme zamanının geldiğini söyledi.

Açıklamada Macron’un, bölgenin güvenliği konusunda diyaloğun başlatılması gerektiğini ifade ettiği de belirtildi.

Macron, Ruhani ile dün yaklaşık 90 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Söz konusu görüşmeden kısa bir süre önce, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ortak bir açıklama yayınlayarak, Saudi Aramco’nun petrol tesislerini hedef alana saldırıdan İran’ı sorumlu tutmuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.