"Trump seçilirse Ukrayna'ya bir kuruş bile vermeyecek"

"Trump seçilirse Ukrayna'ya bir kuruş bile vermeyecek"

ABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanması halinde Ukrayna'ya yönelik askeri yardımları keseceği öne sürüldü.

ABD başkan adayı Donald Trump ile 8 Mart'ta bir araya gelen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump'ın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için "oldukça ayrıntılı planları" olduğunu ve Ukrayna'ya "tek bir kuruş bile vermeyeceğini" iddia etti.

Macar basınında yer alan habere göre Orban, Trump'ın Rusya-Ukrayna savaşının nasıl sona erdirileceğine dair "oldukça detaylı planları olduğunu" ve "bu planların Macaristan'ın çıkarlarıyla örtüştüğünü" savundu.

Orban şu ifadeleri kullandı:

"Trump'ın katılmamak elde olmayan çok net bir vizyonu var. Şunları söylüyor: Birincisi, Rusya-Ukrayna savaşı için tek bir kuruş bile vermeyecek. Bu yüzden savaş sona erecek, çünkü Ukrayna'nın kendi ayakları üzerinde duramayacağı aşikar. Eğer Amerikalılar Avrupalılarla birlikte para ve silah vermezlerse savaş sona erecek. Ve eğer Amerikalılar para vermezse, o zaman Avrupalılar bu savaşı tek başlarına finanse edemezler. O zaman da savaş sona erecek."

Orban'a göre asıl mesele ise ABD'nin Avrupa'nın güvenliğini finanse etmek istememesi:

"Eğer Avrupalılar Ruslardan korkuyorlarsa ya da genel olarak yüksek bir güvenlik seviyesine sahip olmak istiyorlarsa, bunun bedelini ödemek zorundalar. Bunu ya kendi ordularını ve kendi teçhizatlarını kurarak yapacaklar. Ya da bunun için Amerikalıları kullanıyorlarsa, Amerikalılara bir bedel ödeyerek, güvenliğin bedelini ödeyerek yapacaklar."

Orban ayrıca Trump'ın "uzun zamandır görev süresi boyunca savaş başlatmayan ilk başkan" olduğunu belirtti.

Trump'ın Kasım ayında yapacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Trump, yapılan birçok ankette mevcut başkan Joe Biden'ın önünde yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.