Trump'a 'gücünü kötüye kullanma' soruşturması

Trump'a 'gücünü kötüye kullanma' soruşturması

ABD Temsilciler Meclisi'nin Adalet Komitesi, ABD Başkanı Trump ve ve yardımcılarına yönelik adaleti engelleme, yolsuzluk ve gücü kötüye kullanma iddialarının soruşturulması kapsamında 60 kişiden belge talep edecek.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Adalet Komitesi, ABD Başkanı Donald Trump ve ve yardımcılarına yönelik adaleti engelleme, yolsuzluk ve gücü kötüye kullanma iddialarının soruşturulması kapsamında 60 kişiden belge talep edecek.

ABC televizyonuna röportaj veren Adalet Komitesi Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, belge talep edilecek kişiler arasında Trump'ın en büyük oğlu Donald Trump Jr.'nin de olduğunu açıkladı.

Jerry Nadler, bu belgelerin adaleti engelleme, yolsuzluk ve gücü kötüye kullanma soruşturmasına başlanması için isteneceğini kaydetti.

Nadler, Beyaz Saray çalışanlarından Adalet Bakanlığı memurlarına kadar 60'dan fazla kişiye Pazartesi günü belge taleplerinin gideceğini söyledi.

Belge istenecek kişiler arasında Trump'ın şirketler grubunun finans müdürü olan Allen Weisselberg de yer alıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.