TTP'den Pakistan'ın Çitral bölgesine kapsamlı saldırı

TTP'den Pakistan'ın Çitral bölgesine kapsamlı saldırı

Pakistan Talibanı'nın Pakistan'ın kuzeyindeki Çitral bölgesine yönelik kapsamlı bir saldırı başlattığı bildirildi.

Pakistan'ın kuzeybatı bölgelerinde cihat yanlısı gruplarla İslamabad yönetimi arasında çatışmalar devam ediyor.

Son olarak Pakistan Talibanı'nın (TTP), ülkenin kuzeybatı ucundaki Çitral bölgesine yönelik kapsamlı bir saldırı başlattığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün gün doğumundan önce Çitral bölgesine giriş yapan çok sayıda TTP mensubu bazı kontrol noktalarını, askeri bölgeleri ve yerleşim yerlerini ele geçirdi.

Bölgede çatışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

pkstnidari.jpg

(Bölgenin ayrıntılı haritası)

Bölgede çatışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

TTP tarafından yapılan açıklamada çatışmalarda çok sayıda Pakistan askerinin öldürüldüğü kaydedilirken yüklü miktarda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği öne sürüldü.

Pakistan yönetimi de bölgede çatışmaların devam ettiğini doğrularken TTP mensuplarının Afganistan topraklarını saldırı için kullandığını iddia etti. Çitral saldırısı sonrasında Afganistan ile Pakistan arasındaki Torham sınır bölgesinde tarafların sınır güçleri arasında çatışmalar patlak verdi.

TTP'nin Pakistan'ın kuzeybatı kesimindeki dağlık Çitral bölgesinde etkinliğini artırma arayışında olduğu dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.